0 item(s)
Show Cart
Now in your cart

Delivery (IMPORTANT)

  • FREE SHIPPING within Federal Territory of Labuan ONLY. Postage to Peninsular Malaysia, Sabah & Sarawak will be charged based on the weight of item.
  • Delivery charges to Peninsular Malaysia, Sabah & Sarawak for any item IS NOT automatically calculate at check-out.
  • Once your order is placed, I will contact you to advise you of the delivery fee payable. Goods sold are not refundable or exchangeable.

Special for Today

ice_screenshot_20160202-232621
New!' (Free Shipping) Scorpion Lace Up Boot . Rm239. Only!'
RM 239.00
mz10d7-single-door-access-control-system-16
MZ10D7 Single Door Access Control System. MZ10D7 is a Standalone Access...
RM 580.00
img_5643
New! Rusa /Payau, Hand Made. For Sale!! DiPerbuat dari Tali (Ditempah Khas)...
RM 200.00

Special (For Member)

screenshot_mon_apr_30_16.30.45
For Sale! Toyota Vellfire (2.4cc) Superb condition Clean interior Price =...
RM 88000.00

VISITORS

604251
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
1235
317
1757
590696
15059
19621
604251
Your IP: 54.196.42.8
Server Time: 2018-08-15 16:50:15

OPENBOX X5 SUPER (New!). 3G YouTube

PDFPrintEmail
img_8943
img_8944
img_43893
img_5518
img_5512
img_5468
img_43885
New!
OPENBOX X5 SUPER, 3G YouTube, hanya Rm300. SeUnit

*Yuran untuk tiap2 3Bulan just Rm120. je..

kalau yuran utk tiap2 6Bulan pula hanya Rm220.(Tidak perlu Bayar tiap2 Bulan mcm astro).. & untuk Pembayaran, Anda Hanya perlu Bankin or jumpa Zav atau dtg terus ke kedai Zav je untuk setiap kali nak Re-New account..' Mudah kan..?
Rating: Not Rated Yet
Sales price: RM 300.00
Description

 

Bagi sape yg berminat nak tgk siaran Astro Full Channel. (Kecuali Astro First dan HD channel)

Apa yang anda perlukan?

1. Piring Satelit (Piring Astro pun OK)

2. Internet Connection – Streamyx / P1 / Mobile Broadband >512kbp & Stabil

3. Perlu ada 1 port di Router untuk disambung ke Dreambox / atau OpenBox.

4. Setting semua siap. Just Plug and Play. Then tengokk!!

 

Kelebihan Openbox berbanding DreamBox:

1. Openbox pakai HD. Gambar lebih cantik dari Dreambox (pakai plug 3 wayar merah,puting, kuning).

2. Openbox boleh rekod macam Astro beyond. Tp dreambox takleh.

3. Openbox boleh baca subtitle. Tapi dreambox takleh.

4. Openbox boleh dijadikan sebagai Video Player. Cerita yang didownload daripada internet yg memakai format Avi / Mkv / Mp4 boleh dimainkan di Player Openbox. Dreambox x boleh sama sekali.

 

 

Soalan selalu ditanya :

1) Ni pakai stream TV guna internet ke?

Jwpn : TIDAK. Just pinjam beberapa Kilobyte sahaja utk pass through satelit. Tu je. Jika anda pakai streamyx, ia sama sekali tidak menjejaskan kelajuan internet.

 

2) Jadi pakai broadband pun boleh lah?

Jwpn : Ya. Boleh. Cuma kena bagitau saya dahulu sama ada anda pakai broadband atau streamyx utk memudahkan setting terus ke dreambox/ openbox.

 

3) Kalo saya takde salah satu drp yg diperlukan spt saya tiada piring Astro, boleh ke tgk jugak?

Jwpn : Tak boleh. Tu syarat wajib.

 

4) Betul ke semua channel Astro leh tgk?

Jwpn : Betul. Kecuali Astro First dan channel-channel HD.

 

5) Kualiti gambar?

Jwpn : Bagi decoder Dreambox, ia sebijik macam Astro. Bagi OpenBox, lagi cantik dari dekoder Astro dan Decoder Dreambox kerana ia pakai wayar HD.

 

6) Tapi TV aku takde HD. TV lama skit. Takde tempat cucuk HD. Boleh ke pakai openBox?

Jwpn : Boleh tu boleh. Cuma kena pakai wayar 3 colour tu lah. (Kuning, putih,merah). Jadi kualiti sama macam decoder Astro dan decoder Dreambox lah.

 

7) Saranan ko TV apa elok?

Jwpn : Mane-mane TV je. Semua ok. Cuma bagi OpenBox tu better yang ada sambungan HD lah, baru puas hati gambar lawa.

 

8 ) Ehh.. ni tak salah disisi undang-undang ke??

Jwpn : TAK SALAH. Untuk pengetahuan, Dreambox dan OpenBox ni macam komputer juga ada memori ada motherboard dan lain-lain. Ia bukanlah 100% TV satelit yg hanya guna piring tertentu, tetapi dia memerlukan sambungan LAN dari modem. Jadi dari sudut ini ia tidaklah menyalahi akta. Ibarat kata melihat TV online di Internet. Bezanya DreamBox dan OpenBox direka khusus utk menarik line internet direct ke sambungan piring utk dapatkan siaran televisyen tertentu.

Akta Komunikasi dan Multimedia 1998

Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 merupakan satu Akta berkenaan undang-undang siber dan dibentuk sebagai satu rangkakerja bagi campurtangan kerajaan Malaysia dalam memantau industri komunikasi dan multimedia. Aktiviti-aktiviti dan perkhidmatan-perkhidmatan yang dikawal di bawah Akta ini termasuk penyiaran tradisional, telekomunikasi dan perkhidmatan atas talian, termasuk kemudahan dan rangkaian yang digunakan dalam memberikan perkhidmatan tersebut, serta kandungan yang dibekalkan menerusi kemudahan-kemudahan dan rangkaian tersebut. Bagaimanapun, tiada peruntukan di dalam Akta ini yang membenarkan penapisan Internet. Di bawah Rang Jaminan MSC Malaysia (MSC Malaysia Bill of Guarantees), Kerajaan Malaysia berikrar tidak akan menapis Internet.

Dalam usaha mengekang penyebar khabar angin menggunakan komunikasi elektronik, peruntukan Seksyen 233 menyebut seseorang boleh didenda “tidak melebihi RM 50,000.00 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan hendaklah juga boleh didenda selanjutnya RM 1,000.00 bagi setiap hari kesalahan itu diteruskan selepas pensabitan.”

Namun semakan ke atas peralatan Dreambox dan Openbox di dapati ia menggunakan talian internet. Kerajaan Malaysia telah berikrar tidak akan menapis kandungan internet di Malaysia.

9) Leh tanye,Apa beza dengan Parabola?

Jpwn : Parabola sangat berbeza dengan OpenBox / DreamBox. Parabola ini hanya sekali kos, pasang sekali dan digunakan seumur hidup tanpa bayaran. Free sampai seumur hidup. DreamBox / OpenBox dikenakan bayaran bulanan atau tahunan bergantung kepada provider anda

 

Kedua : Parabola dapat siaran daripada Indonesia, Pakistan, China, Taiwan dll. Ia lebih kepada TV seluruh dunia. Siaran Astro tiada pada Parabola. Sementara Dreambox dan OpenBox memang disesuaikan dengan channel-channel tertentu seperti Astro.

Ketiga : Memasang Parabola adalah menyalahi undang-undang telekomunikasi Malaysia. Sementara Dreambox / Openbox tidak menyalahi undang-undang. Pemasangan Dreambox / Openbox adalah dengan sambungan kombinasi TV + Dish + LAN. Sementara Parabola hanyalah TV + Dish.

Dreambox dan Openbox tidak boleh dipasang sekiranya tiada line internet, tetapi Parabola boleh dipasang tanpa line internet.

10) Tapi takde beza ke gambar dia berbanding Astro. Ko biar betul?

Jwpn : Takde beza langsung. Sebijik. Tak sangkut..Kalau xCaye' boleh dtg ke Rumah Zav.. ;-)

 

Condition 100% brand NEW !!

 

Preconfigured with Latest Stable Firmware + Satellite List in Our Region !!

 

With 2 Usb Port !!

 

Support External Usb 3G Modem !!  Wifi, Cable or GPRS connection !!

 

YouTube, Internet VOD, Google Map, Gmail, Games, Weather, Web Photo !!

Product Descriptions :

 

1. Sunplus1512A Processor;

2. Full HD PVR 1080P, with 2 USB;

3. Support 3G Modem, USB Wifi;

4. Support Internet Ethernet, Youtube, Youporn, Gmail, Weather Forecast, Google Maps....

 

Main Features :

 

- Electronic Program Guide (EPG) for on screen channel information

- Subtitle supported

- Teletext supported by software emulation

- Parental lock facility by channel and program event

- Program and Channel information transfer from receiver to receiver

- HDMI HD Video/Audio Output

- USB 2.0 Host

- LED Display for service information

- RTC (Real

-Time-Clock)

- Time Shift

- Video Recording

- Recording one channel and Time Shifting another channel (optional)

- FullHD 1080p output via HDMI

- AVI, MKV, MPG, TS, WMA, WMV, M2TS, FLV, DAT, ASF, MP3 playback

- Software Upgrade support via USB, RS232 or Internet

- Message, FAQ and User Manual support

- Download files from FTP server

- Award winning Dual-boot Linux Receiver

- Conax Embedded Card Reader

- Wireless Network & 3G Modem Support

- Full HD-1080p

 

Features : Click=>OPENBOX X5 SUPER (New!)<=Click For More detail.! 

Related Products
Reviews
There are yet no reviews for this product.

Submit ReviewBe the first to write a review...

First: Rate the product. Please select a rating between 0 (poorest) and 5 stars (best).
Now please write a (short) review....(min. 20, max. 2000 characters)

Characters written:

Contact Us

+ 6016 - 880 3002

 *Pertanyaan atau Tempahan, boleh

SMS/WhatsApp/Viber/WeChat id:zavcgo

016-880 3002 ~Zav Cgo~

FB Page=> www.facebook.com/zavcgoclub

 

Our Shop

Zav Cgo Collection

 

(Penghantaran Percuma untuk W.P.Labuan)

atau Boleh dtg terus ke Kedai;

 

"Zav Cgo Collection" (LA0010556-T)

Simpang Lada No.1,

Jalan Sungai Lada,

Kampung Sungai Lada.

87000, W.P.Labuan.

 

(Bersebelahan dengan Simpang TABIKA KEMAS Kg.Sg.Lada)

 

Our Page

Zav Cgo Official Facebook facebook.com/zavcgoclub

 

All Rights Reserved & Copyright © 2012-2018 by Zav_Cgo Collection (LA0010556-T)