0 item(s)
Show Cart
Now in your cart

Delivery (IMPORTANT)

  • FREE SHIPPING within Federal Territory of Labuan ONLY. Postage to Peninsular Malaysia, Sabah & Sarawak will be charged based on the weight of item.
  • Delivery charges to Peninsular Malaysia, Sabah & Sarawak for any item IS NOT automatically calculate at check-out.
  • Once your order is placed, I will contact you to advise you of the delivery fee payable. Goods sold are not refundable or exchangeable.

Special for Today

bedside-table-adjusts-to-any-bed-1
New!' Bedside Table Adjusts To Any Bed.
RM 58.00

Special (For Member)

1221
New!' Prada Candy (For Women). GRADE AAA. 100% DUBAI PORFUME
RM 35.00

VISITORS

606542
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
241
220
241
602494
17350
19621
606542
Your IP: 54.224.11.137
Server Time: 2018-08-20 20:42:56

OPENBOX X5, 3G YouTube, hanya Rm300. SeUnit (Free 1Bulan Langganan)

PDFPrintEmail
1353
2247
32
46
544
6311
img_4388
streamyx
broadband-wifi
3g_router_(1)
modem
pemasangan-1.2
Ready Stock & New.!' OPENBOX X5, 3G YouTube, hanya Rm280. SeUnit (Free 1Bulan Langganan)
atau
[Decoder + 3 Bulan Langganan =Rm400.]
ataupun
[Decoder + 6 Bulan Langganan =Rm520.]

*Yuran untuk tiap2 3Bulan just Rm120. je..

kalau yuran utk tiap2 6Bulan pula hanya Rm220.(Tidak perlu Bayar tiap2 Bulan mcm astro).. & untuk Pembayaran, Anda Hanya perlu Bankin or jumpa Zav atau dtg terus ke kedai Zav je untuk setiap kali nak Re-New account..' Mudah kan..?
Rating: Not Rated Yet
Sales price: RM 300.00
24h.gif
Description

Bagi sape yg berminat nak tgk siaran Astro Full Channel. (Kecuali Astro First dan HD channel)

Apa yang anda perlukan?

1. Piring Satelit (Piring Astro pun OK)

2. Internet Connection – Streamyx / P1 / Mobile Broadband >512kbp & Stabil

3. Perlu ada 1 port di Router untuk disambung ke Dreambox / atau OpenBox.

4. Setting semua siap. Just Plug and Play. Then tengokk!!

 

Kelebihan Openbox berbanding DreamBox:

1. Openbox pakai HD. Gambar lebih cantik dari Dreambox (pakai plug 3 wayar merah,puting, kuning).

2. Openbox boleh rekod macam Astro beyond. Tp dreambox takleh.

3. Openbox boleh baca subtitle. Tapi dreambox takleh.

4. Openbox boleh dijadikan sebagai Video Player. Cerita yang didownload daripada internet yg memakai format Avi / Mkv / Mp4 boleh dimainkan di Player Openbox. Dreambox x boleh sama sekali.

 

 

Soalan selalu ditanya :

1) Ni pakai stream TV guna internet ke?

Jwpn : TIDAK. Just pinjam beberapa Kilobyte sahaja utk pass through satelit. Tu je. Jika anda pakai streamyx, ia sama sekali tidak menjejaskan kelajuan internet.

 

2) Jadi pakai broadband pun boleh lah?

Jwpn : Ya. Boleh. Cuma kena bagitau saya dahulu sama ada anda pakai broadband atau streamyx utk memudahkan setting terus ke dreambox/ openbox.

 

3) Kalo saya takde salah satu drp yg diperlukan spt saya tiada piring Astro, boleh ke tgk jugak?

Jwpn : Tak boleh. Tu syarat wajib.

 

4) Betul ke semua channel Astro leh tgk?

Jwpn : Betul. Kecuali Astro First dan channel-channel HD.

 

5) Kualiti gambar?

Jwpn : Bagi decoder Dreambox, ia sebijik macam Astro. Bagi OpenBox, lagi cantik dari dekoder Astro dan Decoder Dreambox kerana ia pakai wayar HD.

 

6) Tapi TV aku takde HD. TV lama skit. Takde tempat cucuk HD. Boleh ke pakai openBox?

Jwpn : Boleh tu boleh. Cuma kena pakai wayar 3 colour tu lah. (Kuning, putih,merah). Jadi kualiti sama macam decoder Astro dan decoder Dreambox lah.

 

7) Saranan ko TV apa elok?

Jwpn : Mane-mane TV je. Semua ok. Cuma bagi OpenBox tu better yang ada sambungan HD lah, baru puas hati gambar lawa.

 

8 ) Ehh.. ni tak salah disisi undang-undang ke??

Jwpn : TAK SALAH. Untuk pengetahuan, Dreambox dan OpenBox ni macam komputer juga ada memori ada motherboard dan lain-lain. Ia bukanlah 100% TV satelit yg hanya guna piring tertentu, tetapi dia memerlukan sambungan LAN dari modem. Jadi dari sudut ini ia tidaklah menyalahi akta. Ibarat kata melihat TV online di Internet. Bezanya DreamBox dan OpenBox direka khusus utk menarik line internet direct ke sambungan piring utk dapatkan siaran televisyen tertentu.

Akta Komunikasi dan Multimedia 1998

Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 merupakan satu Akta berkenaan undang-undang siber dan dibentuk sebagai satu rangkakerja bagi campurtangan kerajaan Malaysia dalam memantau industri komunikasi dan multimedia. Aktiviti-aktiviti dan perkhidmatan-perkhidmatan yang dikawal di bawah Akta ini termasuk penyiaran tradisional, telekomunikasi dan perkhidmatan atas talian, termasuk kemudahan dan rangkaian yang digunakan dalam memberikan perkhidmatan tersebut, serta kandungan yang dibekalkan menerusi kemudahan-kemudahan dan rangkaian tersebut. Bagaimanapun, tiada peruntukan di dalam Akta ini yang membenarkan penapisan Internet. Di bawah Rang Jaminan MSC Malaysia (MSC Malaysia Bill of Guarantees), Kerajaan Malaysia berikrar tidak akan menapis Internet.

Dalam usaha mengekang penyebar khabar angin menggunakan komunikasi elektronik, peruntukan Seksyen 233 menyebut seseorang boleh didenda “tidak melebihi RM 50,000.00 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan hendaklah juga boleh didenda selanjutnya RM 1,000.00 bagi setiap hari kesalahan itu diteruskan selepas pensabitan.”

Namun semakan ke atas peralatan Dreambox dan Openbox di dapati ia menggunakan talian internet. Kerajaan Malaysia telah berikrar tidak akan menapis kandungan internet di Malaysia.

9) Leh tanye,Apa beza dengan Parabola?

Jpwn : Parabola sangat berbeza dengan OpenBox / DreamBox. Parabola ini hanya sekali kos, pasang sekali dan digunakan seumur hidup tanpa bayaran. Free sampai seumur hidup. DreamBox / OpenBox dikenakan bayaran bulanan atau tahunan bergantung kepada provider anda

 

Kedua : Parabola dapat siaran daripada Indonesia, Pakistan, China, Taiwan dll. Ia lebih kepada TV seluruh dunia. Siaran Astro tiada pada Parabola. Sementara Dreambox dan OpenBox memang disesuaikan dengan channel-channel tertentu seperti Astro.

Ketiga : Memasang Parabola adalah menyalahi undang-undang telekomunikasi Malaysia. Sementara Dreambox / Openbox tidak menyalahi undang-undang. Pemasangan Dreambox / Openbox adalah dengan sambungan kombinasi TV + Dish + LAN. Sementara Parabola hanyalah TV + Dish.

Dreambox dan Openbox tidak boleh dipasang sekiranya tiada line internet, tetapi Parabola boleh dipasang tanpa line internet.

Cakera parabola tidak dibenarkan kerana menerima siaran negatif

E-mel Artikel Cetak Artikel Tanda Artikel Besarkan Saiz Teks Kecilkan Saiz Teks Komen Artikel

KUALA LUMPUR: Orang awam tidak dibenarkan menggunakan cakera parabola untuk menerima siaran televisyen luar negara kerana bahan siaran berkenaan memberi kesan negatif kepada rakyat, demikian Dewan Rakyat diberitahu hari ini.

Timbalan Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Joseph Salang Gandum berkata cakera parabola hanya dibenarkan diguna di kawasan pedalaman dan di tempat yang tidak dapat dihubungi oleh perkhidmatan talian tetap.

“Di kawasan pedalaman, cakera parabola dipakai secara meluas untuk mendapatkan data dan perkhidmatan jalur lebar melalui alat dikenali ‘Very Small Aparture Terminal’ atau VSAT,” katanya menjawab soalan Datuk Seri Panglima Abdul Ghafur Salleh (BN-Kalabakan).

Anggota Parlimen tersebut bertanya mengenai penggunaan cakera parabola yang masih tidak dibenarkan kerajaan sedangkan maklumat dan hiburan pada masa kini sudah tiada sempadan.

Salang memberitahu dewan penggunaan cakera parabola dibenarkan hanya bagi tujuan pendidikan jarak jauh dan korporat untuk acara tertentu.

Timbalan menteri itu menolak andaian Abdul Ghafur dalam soalan tambahannya bahawa penggunaan cakera parabola tidak dibenarkan kerana kerajaan ingin menjaga kepentingan syarikat televisyen berbayar ASTRO.

“Sekatan penggunaan cakera parabola bukan kerana mahu menjaga ASTRO disebabkan undang-undang sekatan sudah pun ada sebelum ASTRO, malah ini adalah fakta yang tidak boleh diragui oleh mana-mana pihak”, katanya.

Kepada soalan Datuk Idris Haron (BN-Tangga Batu) yang bertanya mengenai tahap keselamatan data dan maklumat bagi pengguna telefon pintar Blackberry, Salang berkata pengguna alat tersebut termasuk bagi pegawai kerajaan perlu dijaga dengan menghad penggunaannya kepada komunikasi tidak sensitif atau yang tidak melibatkan rahsia kerajaan.

Katanya, walaupun tahap keselamatan menerusi penggunaan Blackberry diawasi ketat pihak pengeluar, Research In Motion (RIM) dan tidak mungkin dapat diakses dengan mudah oleh pihak lain, namun pengguna perlu menitik beratkan aspek keselamatan dalam berkomunikasi.

“Pengguna Blackberry perlu sentiasa berwaspada kerana setiap sistem komunikasi mempunyai kelemahan masing-masing serta rahsia tidak dapat dijamin sepenuhnya,” katanya. — BERNAMA

10) Tapi takde beza ke gambar dia berbanding Astro. Ko biar betul?

Jwpn : Takde beza langsung. Sebijik. Tak sangkut..Kalau xCaye' boleh dtg ke Rumah Zav.. ;-)

 

Broadband type

NOTE : UNTUK MEMUDAHKAN PENGUNA BROARBAND ,PENGUNA DIGALAKAN  3GROUTER  DAN  TPlink adaptor SEBAGAI wifi di openbox .Hanya broadband Maxis dan Digi yang boleh cucuk terus ke openbox , Untuk broadband seperti celcom, umobile .tune talk dan YES  memerlukan 3g router (Cucuk broadband stick modem disini) and TP Link adapter ( cucuk ke openbox ) .  

More info please click here.

 

Shipping Fee

  1. Peninsular :RM14.00
  2. Sabah, Sarawak :RM10.00
  3. W.P.Labuan : FREE
  4. Shipping Method : POS Laju, Courier Services
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=> Berminat.??
Boleh dtg terus ke Kedai "Zav Cgo Collection" (LA0010556-T)
Di Simpang Lada No.1, Jalan Sungai Lada, Kampung Sungai Lada.(Bersebelahan dengan Simpang TABIKA KEMAS Kg.Sg.Lada)
*Pertanyaan atau Tempahan, PM or SMS/WhatsApp/Viber/WeChat id:zavcgo 016-880 3002 ~Zav Cgo~
atau Click my Official WebSite=> www.zavcgo.com
 
=>We accept payment through Maybank2u only 
 =>We do allow combine shipping to help save shipping cost.
Item will not be ship out, if there is no advice on your Full Payment and Shipping Details.

<div class="yui_3_13_0_ym1_1_1388363726341_27899" style=

Reviews
There are yet no reviews for this product.

Submit ReviewBe the first to write a review...

First: Rate the product. Please select a rating between 0 (poorest) and 5 stars (best).
Now please write a (short) review....(min. 20, max. 2000 characters)

Characters written:

Contact Us

+ 6016 - 880 3002

 *Pertanyaan atau Tempahan, boleh

SMS/WhatsApp/Viber/WeChat id:zavcgo

016-880 3002 ~Zav Cgo~

FB Page=> www.facebook.com/zavcgoclub

 

Our Shop

Zav Cgo Collection

 

(Penghantaran Percuma untuk W.P.Labuan)

atau Boleh dtg terus ke Kedai;

 

"Zav Cgo Collection" (LA0010556-T)

Simpang Lada No.1,

Jalan Sungai Lada,

Kampung Sungai Lada.

87000, W.P.Labuan.

 

(Bersebelahan dengan Simpang TABIKA KEMAS Kg.Sg.Lada)

 

Our Page

Zav Cgo Official Facebook facebook.com/zavcgoclub

 

All Rights Reserved & Copyright © 2012-2018 by Zav_Cgo Collection (LA0010556-T)